De leukste moestuinartikelen voor kinderen (2023)

Je bekijkt nu De leukste moestuinartikelen voor kinderen (2023)
Moestuin artikelen voor kinderen

Als je als ouder zijnde een moestuin hebt, weet je het wel. Je hoeft de moestuin maar te betreden of je kleine ‘mini-me’ volgt je en wil hetzelfde doen als jij. Onkruid wieden, bemesten en water geven. Kinderen kunnen bij een heleboel activiteiten in de moestuin helpen. Wist je dat er ook speciaal gereedschap is voor kinderen om hun eigen moestuin te verzorgen?

Voor kinderen is er genoeg materiaal om ook te genieten van een moestuin. Zo zijn er boeken om alles over de moestuin te leren, maar ook verschillende accessoires en artikelen precies op hun maat. Wij zochten voor jou de leukste artikelen voor kinderen om te gebruiken in de moestuin.

De leukste moestuinartikelen voor kinderen

  1. Praktisch handboek voor jonge tuiniers
  2. Kunststof dieren gieter pinguïn
  3. Moses Tuinhandschoenen
  4. Clementoni Moestuinset Junior
  5. Tuinierschort Junior van Gardena
  6. Tuinaccessoires set Egel van Gardena
  7. Pro Garden Moestuintjes/Kweekset
  8. Discovery Mud Pie Kitchen Outdoor
  9. Esschert Design Plantenbak voor kinderen
  10. Veggieworld Moestuin Zaden

1. Praktisch handboek voor jonge tuiniers

Met dit handboek leert je kind alles over de moestuin, maar ook over andere planten in je tuin. Voordat je begint aan een moestuin is dit het boek dat je samen met je kind gelezen moet hebben. In het boek wordt per maand aangegeven wat je kan doen in je tuin en wat nodig is. Ook staat er veel informatie over welke groenteplanten je wanneer moet poten, bemesten of oogsten.

Praktisch handboek jonge tuiniers
Praktisch handboek jonge tuiniers

Het Praktisch handboek voor jonge tuiniers is niet alleen een leesboek, maar ook een doeboek. Je vindt allerlei knutselideeën voor in je tuin en kunt je eigen tuinplattegrond ontwerpen. Voor je het weet teel je de lekkerste groente en bewerk je je land als een pro.

Praktisch handboek voor jonge tuiniers is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Kunststof dieren gieter pinguïn

Het eerste waar een kind bij kan helpen in de moestuin is het water geven van de verschillende plantjes. Elke dag hebben je groenteplantjes water nodig om te overleven. Zowel als de zon heel de dag schijnt als wanneer het bewolkt is. Je kind kan hierbij helpen door met zijn of haar gietertje alle plantjes nat te maken. Wat is er dan leuker om een gietertje te hebben in een leuke kleur of vorm.

Kunststof dieren gieter pinguïn
Kunststof dieren gieter pinguïn

Het kunststof dieren gietertje in de vorm van een pinguïn is een grappige gieter die kinderen aanspreekt. Ze herkennen het dier waarschijnlijk vanuit de dierentuin. De gieter kan 1,4 liter water dragen en het water komt er uiteindelijk uit door de snavel van de pinguïn. Je kindje kan hier heel wat plantjes mee bewateren en jou zo helpen om van de moestuin een succes te maken.

Kunststof dieren gieter pinguïn is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Moses Tuinhandschoenen

De Moses Tuinhandschoenen zijn speciaal ontwikkelt voor tuiniers van 4 tot 6 jaar. Ze passen mooi om de kinderhandjes en zijn een must-have voor in de moestuin. Geen vieze handen meer en geen schaafwondjes of open plekken bij het werken in de tuin. Het motief op de tuinhandschoenen is speciaal voor kleine kinderen. Lieveheersbeestjes en madeliefjes fleuren de groen met rode handschoenen op.

Moses Tuinhandschoenen
Moses Tuinhandschoenen

De tuinhandschoenen zijn gemaakt van polyester en hebben kleine rode nopjes aan de binnenkant van de handen voor extra grip bij bijvoorbeeld het vasthouden van een schep of schoffel. Met deze handschoenen kan een kind zijn of haar moeder of vader helpen bij al het werk dat gedaan moet worden in de moestuin.

Moses Tuinhandschoenen zijn verkrijgbaar bij bol.com.

4. Clementoni Moestuinset Junior

De mini moestuinset van Clementoni is de manier om meer te leren over moestuinieren voor kinderen. Met deze set zaaien ze hun eerste zaadjes en leren ze een groenteplant verzorgen. De set bestaat uit 3 afbreekbare potten, een spatel, een zakje biologisch zaad en een zak turf.

Clementoni Moestuinset Junior
Clementoni Moestuinset Junior

Om te beginnen kan je kind gaan zaaien. Hij gebruikt hierbij het zakje zaad en plaatst de zaadjes in de voedende turf. Turf is een beetje zuur en laat groenteplanten beter groeien. Vervolgens is het de bedoeling dat het zaadje zo goed mogelijk wordt verzorgt, zodat het uit kan groeien tot een plantje. Alle informatie zit bij de Clementoni set. Wie weet heeft je kind binnen de kortste keren zijn eigen moestuin.

Clementoni Moestuinset Junior is verkrijgbaar bij bol.com.

5. Tuinierschort Junior van Gardena

De tuinierschort junior van Gardena is speciaal gemaakt voor kinderen. Het kleine schortje beschermt de kleding tegen vieze vegen van de grond in de moestuin. Een echte tuinier heeft deze prachtige schort om in de tuin te werken. De schort heeft een gesp om hem op de rug vast te maken, waardoor hij niet afvalt. Ook heeft de schort bij de lus die om de nek gaat een klittenbandje, zodat je hem op de juiste grootte kan zetten.

Tuinschort Junior van Gardena
Tuinschort Junior van Gardena

De tuinierschort heeft wel vier steekzakken op de buik. Hier kun je je tuingereedschap in opbergen en overal mee naartoe nemen. Ook je zaadjes passen met gemak in de zakjes en kun je door de vier verschillende vakjes ook nog scheiden. Op één van de zakjes staat een leuk plaatje van een man die in de tuin werkt.

Tuinierschort Junior van Gardena is verkrijgbaar bij bol.com.

6. Tuinaccessoires set Egel van Gardena

Ook kinderen willen benodigdheden voor de tuin die er echt uitzien en eigenlijk precies hetzelfde zijn als die van papa en mama. Vaak zijn de gereedschappen van ouders toch wat groter en zwaarder en zijn ze niet te dragen voor kinderen. Gardena heeft de oplossing om kinderen toch hetzelfde plezier te geven in de tuin. De vijfdelige tuinaccessoires set Egel is een complete gereedschap set met wat je nodig hebt voor je moestuin.

Tuinaccessoires set Egel van Gardena
Tuinaccessoires set Egel van Gardena

De set bestaat uit een schoffel, een hark, een schepje, een emmer en een gieter. Op de gereedschappen staat een gezellig plaatje van een egel. Deze herkenbare plaatjes doen het altijd goed bij kinderen. Samen kun je een moestuin onderhouden met deze hulpmiddelen. Laat je kindje helpen bij het zaaien, bemesten of oogsten. Of laat je kindje de plantjes water geven met het kleine gietertje. De moestuin bijhouden wordt zo een leuk en leerzaam proces.

Tuinaccessoires set Egel van Gardena is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Pro Garden Moestuintjes/Kweekset

Deze 17-delige set leert je kindje alles over het opkweken van groenteplanten, die je later in je tuin zal poten. Door middel van de set krijgt je kindje net zulke groene vingers als jij. De kweekset bestaat uit een klein broeikasje waar precies zes potjes in passen. Ook een schepje, punter en kweekpotjes met borden kunnen niet ontbreken. Het enige wat jij moet kopen zijn de zaadjes die je wil gebruiken in deze kweekset.

Pro Garden Moestuintjes-Kweekset
Pro Garden Moestuintjes-Kweekset

Je kunt er dus voor kiezen om zes verschillende planten in deze broeikas te laten groeien, maar ook om het eerst eens uit te proberen met de makkelijkste groentesoort. Samen met je kindje kun je elke dag volgen hoe het gaat met de zaadjes. Je ziet de plantjes groeien in de minkas, die net zo goed werkt als een grote broeikas.

Deze Pro Garden Moestuintjes kweekset is verkrijgbaar bij bol.com.

8. Discovery Mud Pie Kitchen Outdoor

De buitenkeuken van Plum, speciaal gemaakt voor kinderen is een plek waar kinderen hun hart op kunnen halen. De keuken heeft allerlei leuke details, zoals een plantenbak waar je ook je groenteplanten in kan zetten en een raam waar je de mooiste vingerverf tekeningen op kan maken. Ook heeft de keuken een handig raampje met planken om je gevonden schatten op uit te stallen.

Discovery Mud Pie Kitchen Outdoor
Discovery Mud Pie Kitchen Outdoor

Met de buitenkeuken kunnen kinderen net als mama de groente uit de moestuin bereiden en de heerlijkste gerechten maken. Natuurlijk doet mama dit dan echt en de kinderen net alsof. Wel kunnen ze op de handige werkbank groenten snijden of verwerken in salades. De Discovery Mud Pie Kitchen Outdoor is een must-have voor jonge kinderen die nieuwsgierig zijn en altijd op ontdekkingstocht.

Discovery Mud Pie Kitchen outdoor is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Esschert Design Plantenbak voor kinderen

De moestuinbak van Esschert Design is speciaal ontworpen voor kinderen. De bak heeft een inhoud van 65 liter en is niet hoger dan 50 centimeter. Een mooi maatje, zodat kinderen ook bij hun planten kunnen. Met de moestuinbak voor kinderen leren kinderen alles over het zaaien en oogsten van groenteplanten. Ze kunnen hetzelfde doen als mama en papa.

Esschert Design Plantenbak voor kinderen
Esschert Design Plantenbak voor kinderen

De plantenbak is gemaakt van naturel hout en staat op pootjes. Het is de ideale plek voor moestuinplanten. Er wordt ook een worteldoek bijgeleverd. Het enige wat je zelf moet kopen is potgrond en de zaadjes. Binnen de kortste tijd heb je dan je eigen mini moestuin.

Esschert Design Plantenbak voor kinderen is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Veggieworld Moestuin Zaden

Een zadenset voor je moestuin is natuurlijk het belangrijkste wat je nodig hebt, bij de aanleg van een moestuin. De zaden van Veggieworld zijn speciaal voor kinderen. De verpakkingen zijn al enorm leuk en leerzaam. Groentes in de vorm van een poppetje lachen je tegenmoet als je de kweeksetjes uit de verpakking haalt.

Veggieworld Moestuin Zaden
Veggieworld Moestuin Zaden

In de Moestuin Zaden set van Veggieworld zitten 6 bakjes met zaadjes. Er zit 2 keer tomaat en paprika bij. Daarnaast is er nog een bakje met komkommer en wortel. De bekers waar de zaadjes in zitten zijn ook direct de kweekbekers. Je krijgt 6 kokos zwelschijven en 6 product informatie etiketten. Natuurlijk zit er een handleiding bij de set om alles in goede banen te leiden. De set leert je kindje hoe het proces van een moestuin in zijn werk gaat.

Veggieworld Moestuin Zaden zijn verkrijgbaar bij bol.com.

Geef een reactie