Moestuinagenda 2022: de leukste moestuin agenda of planner

Je bekijkt nu Moestuinagenda 2022: de leukste moestuin agenda of planner
Leukste Moestuin agenda's

Bij de start van een moestuin komt veel kijken. Je moet je voorbereiden op alles dat gaat komen en hebt een heleboel dingen die je moet onthouden. Om dit allemaal in goede banen te leiden, kun je gebruik maken van een moestuinagenda of moestuinplanner.

De moestuinagenda of – planner is een klein opschrijfboekje, waar je alle gegevens over je eigen moestuin in kwijt kan. Zo kun je bijvoorbeeld opschrijven welke groenten je op welk moment gepland hebt. Je kunt bijhouden wanneer je ze water geeft of bemest. Daarnaast kun je de opbrengst van je moestuin bijhouden in een oogstdagboek.

De meeste moestuinplanners of moestuinagenda’s delen ook veel tips over het bijhouden van een moestuin. Ze helpen je met hoe je je planten moet verzorgen en wat de beste tijd is om ze te oogsten. Er zitten invullijstjes in die jou op weg helpen met jouw eigen moestuin. Wij zetten de meest handige moestuinagenda’s voor jou op een rijtje.

Dit vinden wij de beste moestuinagenda’s voor 2022

Mijn Moestuin Notitieboek

Mijn Moestuin notitieblok
Mijn Moestuin notitieblok

Het Mijn Moestuin Notitieboek van Deltas is een klein zakboekje op A5 formaat. Het heeft 160 pagina’s en is een hardcover. De inhoud van het notitieboekje bestaat uit handige to-do-lijstjes die je kunt gebruiken om te plannen wat er elke maand moet gebeuren in je moestuin.

Je kunt bijhouden waar je je zaad koopt en wanneer je het precies geplant hebt. Er staan genoeg lege pagina’s met lijntjes, waar je al je in’s en out’s over tuinieren kunt schrijven, maar er zijn ook praktische tips in het boekje te vinden over hoe en wat je moet doen iedere maand.

Het Mijn Moestuin Notitieboek past door het kleine formaat mooi in je zak en kun je dus altijd meenemen als je de tuin ingaat om direct wat informatie te noteren. Het boekje wordt als heel overzichtelijk gezien en is een mooie geheugensteun met alle informatie van jezelf die je het volgende jaar weer kan gebruiken.

Mijn Moestuin Notitieboek is verkrijgbaar bij bol.com.

Moestuinplanner

Moestuin Planner
Moestuin Planner

De Moestuinplanner van uitgeverij Deltas is een ideaal boekje om alle informatie over je groenten, kruiden en fruit te verzamelen. Het boekje bevat een overzicht van alle hoog nodige dingen die moeten gebeuren iedere maand in de moestuin. Zo moet je in januari namelijk zo snel mogelijk een plan opstellen voor je nieuwe moestuin en is het handig als je nadenkt over welke planten en zaden je wil bestellen. Al deze punten op de lijst kun je afvinken wanneer je het hebt voltooid.

Het boekje bevat genoeg ruimte voor kleine aantekeningen over je planten, zodat je ook het volgende moestuinjaar nog iets hebt aan de notities die je hebt gemaakt. Het is een naslagwerk wat je er ieder jaar weer bij kunt pakken en is zeer persoonlijk.

De Moestuinplanner is een hardcover boekje in een klein formaat. Het is makkelijk mee te nemen, waardoor je ook in je moestuin de Moestuinplanner kun bijwerken. De must-have voor elke moestuinfanaat.

Moestuinplanner 2022 is verkrijgbaar bij bol.com.

Een jaar in de moestuin journal

Een jaar in de Moestuin
Een jaar in de Moestuin

Deze paperback is geschreven door Floor Korte. Naast dit boek schreef ze nog talloze andere werken over moestuinen. Ze is met recht een moestuinkenner te noemen. In de journal helpt ze je met het plannen van je moestuin. De praktische tips, lijstjes en weetjes helpen om een succes te maken van je eigen moestuin.

Als je nog helemaal geen verstand hebt van het maken van een moestuin is dit het ideale naslagwerk. Zelfs zonder groene vingers lukt het jou vast om de ideale moestuin aan te leggen. Floor Korte helpt je met het uitkiezen van de groenten en geeft je beginnerstips over welke groenten het makkelijkst zijn om te kweken.

In de checklist kan je afstrepen wat je allemaal al gedaan hebt en het boek houdt ook ruimte over voor je eigen notities. Een jaar in de moestuin journal is een fijn werkboek waardoor iedereen groenten uit eigen tuin kan eten.

Een jaar in de moestuin Journal is verkrijgbaar bij bol.com.

Zoedt moestuinplanner – invulboek

Zoedt Moestuinpanner invulboek
Zoedt Moestuinpanner invulboek

Het merk Zoedt heeft de leukste invulboekjes, van babyboek tot reisdagboek, dus een moestuinplanner kon niet ontbreken in het assortiment. Dit zwart witte boekwerk heeft een ringband en is op A5-formaat. De pagina’s zijn daardoor makkelijk om te slaan en goed te lezen.

Je start in dit boek met het uitkiezen wat je dit jaar in je moestuin wil zetten. Dit noteer je allemaal in het boek, zodat je een goed overzicht hebt. Je leert door middel van een stappen plan dat je kunt afvinken wat je allemaal moet doen met je planten om ze de meest goede oogst te geven.

Achterin het boek zit een insteekhoesje waar je de zaden die je wil gaan planten in kunt bewaren. Na afloop van het moestuinseizoen heb je een heel handig naslagwerk met alle gegevens over de groenten die je hebt geteeld. Je ervaringen in dit boek helpen je om je het jaar erop nog een betere moestuin aan te leggen.

Zoedt moestuinplanner invulboek is verkrijgbaar bij bol.com.

Moestuin Agenda 2022 – Floor Korte

Moestuin Agenda 2022 Floor Korte
Moestuin Agenda 2022 Floor Korte

Speciaal voor alle tuiniers van moestuinen maakte Floor Korte deze handige Moestuin Agenda 2022. In deze agenda kun je al je aantekeningen kwijt die je nodig hebt om je moestuin bij te houden. Van groot en klein, maand per maand. In de agenda deelt Floor Korte ook heel handige tips voor je moestuin en vind je leuke extra’s, zoals een heleboel recepten en een zaai- en oogstkalender.

Werken in de moestuin kan een heleboel stress voorkomen. De tuin brengt je tot rust en laat je stilstaan bij het wonder der natuur. Ren je normaal gesproken ook gehaast door de supermarkt om je boodschappen in je karretje te laden, word dan zen met een eigen moestuin en zie je eigen groenten groeien tot je ze kan oogsten.

In de speciale moestuin agenda noteer je alle stappen die je maakt. Wanneer zaaide je de radijsjes? Hebben de tomaten genoeg water gekregen? Wanneer kan je de aardappels rooien? Je houdt het allemaal bij in dit mooie kleine boekje. Een musthave voor de echte moestuinder!

Moestuin Agenda 2022 – Floor Korte is verkrijgbaar bij bol.com.

Geef een reactie