Klimrek in de moestuin gebruiken voor grotere opbrengst

Je bekijkt nu Klimrek in de moestuin gebruiken voor grotere opbrengst
Moestuin klimrek

Een klimrek in de moestuin gebruiken betekent tal van nieuwe mogelijkheden. Klimmende courgettes, komkommers, meloenen, tomaten, boontjes en nog veel meer behoren tot de mogelijkheden. Door een klimrek te gebruiken in de moestuin benut je meer ruimte. Plus het is daarnaast een goede manier om de planten vrij te houden van de grond, waardoor je minder snel last krijgt van bijvoorbeeld meeldauw of schimmels.

Het gebruik van een klimrek waarin groenteplanten kunnen groeien zorgt ervoor dat ze minder ruimte in beslag nemen, en je daardoor wat extra ruimte over houdt om andere groenten te kweken. Op minder ruimte heb je daardoor meer opbrengst.

Beste klimrekken om te gebruiken in de moestuin

Deze 5 klimrekken, gaaspanelen en gaasrollen zijn ideale manieren om je eigen moestuin klimrek te beginnen. Onderaan dit artikel geven we je meer informatie per variant klimrek.

  1. Gaaspaneel van 90 bij 180 cm als klimrek
  2. Metalen klimrek 150 x 60 cm groen
  3. Gaaspaneel van 180 bij 180 cm als moestuinrek
  4. Metalen klimrek 150 x 45 cm groen
  5. Klimrek gaas van 50 bij 250 cm

Een klimrek bevestigen aan een moestuinbak

Wanneer je gebruik maakt van een moestuinbak of kweekbak kan het helemaal ideaal zijn om gebruik te maken van een klimrek. Je krijgt daardoor zo ontzettend veel nieuwe mogelijkheden! Komkommers kweken in een moestuinbak met een klimrek werkt bijvoorbeeld geweldig. En aan de voorzijde kun je vervolgens nog andere planten kweken, die wat lager blijven. Denk bijvoorbeeld aan pottomaten of kleinere pot of snack paprika’s.

Waar let je op bij een klimrek voor de moestuin?

Wanneer je een klimrek gebruikt, houdt dan rekening met een aantal factoren. Het liefste kies je voor een klimrek wat een hoogte heeft van minimaal 150 cm. Op die hoogte kun je eigen alles wel kweken, heb je een kleiner rek dan haal je er niet zoveel extra meer uit.

Komkommer kweken
Komkommer kweken

Houdt er rekening mee dat een vol begroeid klimrek best wat wind kan vangen. Het moet daardoor stevig zijn en goed bevestigd zitten. Anders loop je het risico dat het complete rek omwaait, en dat is wel het laatste wat je wilt.

Het is handig wanneer de openingen van het klimrek of gaas voldoende groot is, zodat je er nog makkelijk met je handen tussendoor kunt komen. Dat zorgt ervoor dat je makkelijk kunt oogsten en de planten nog goed kunt verzorgen.

1. Gaaspaneel van 90 bij 180 cm als klimrek

Gaaspaneel 90 bij 180 cm moestuin klimrek
Gaaspaneel 90 bij 180 cm moestuin klimrek

Gaaspanelen hebben eigenlijk alles in zich wat je jezelf wenst wanneer je een goed en stevig klimrek wilt voor je moestuin. Ze zijn sterk en stevig en prima in staat om het gewicht van zwaardere groenten te dragen, zoals grote komkommers of courgettes.

Gaaspanelen kun je het beste bevestigen tussen een frame, wij doen dat zelf in een frame van hout. Dat houten frame bevestigen we vervolgens aan een moestuinbak. Zo creëer je een stevig klimrek voor in de moestuin.

Gaaspaneel van 90 bij 180 cm is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Metalen klimrek 150 bij 60 cm groen

Metalen klimrek 150 bij 60 cm
Metalen klimrek 150 bij 60 cm

Een stevig klimrek om te gebruiken is een metalen klimrek met een geplastificeerde groene coating. Dit rek is 150 hoog en 60 cm breed. Door er meerdere naast elkaar te combineren tussen een houten frame krijg je een ideaal klimrek voor komkommers, boontjes of zelfs meloenen.

Metalen klimrek 150 bij 60 cm groen is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Gaaspaneel van 180 bij 180 cm als moestuinrek

Gaaspaneel 180 bij 180 cm moestuinrek
Gaaspaneel 180 bij 180 cm moestuinrek

Dit gaaspaneel is soortgelijk aan het eerdergenoemde gaaspaneel van 90 bij 180 cm. Alleen dit exemplaar heeft een afmeting van 180 bij 180 cm. Een groot formaat moestuinrek wat geschikt is voor ongeveer 2 komkommerplanten.

Ook dit paneel bevestig je het beste tussen een frame. Voor een moestuinbak is het vaak net wat te groot, maar voor in de moestuin is het zeker geen verkeerde keuze.

Gaspaneel van 180 bij 180 cm is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Metalen klimrek 150 bij 45 cm groen

Metalen klimrek 150 bij 45 cm groen
Metalen klimrek 150 bij 45 cm groen

Dit smallere formaat klimrek is ideaal om aan een kweekbak te bevestigen. Veel moestuinbakken zijn rond de 80 tot 90 cm breed, waardoor twee van deze rekken precies passen in de lengte van de bak. Het metalen klimrek kun je het beste bevestigen in een houten frame, waardoor het heel wat gewicht kan dragen.

Ook dit rek is voorzien van een coating in groene kleur, waardoor het ook wat netter afgewerkt staat in de moestuin. Wij zelf gebruiken dit soort rekken bevestigd aan een moestuinbak tegen een warme muur om meloenen of komkommers aan te kweken.

Metalen klimrek 150 bij 45 cm groen is verkrijgbaar bij bol.com.

5. Klimrek gaas van 50 bij 250 cm

Klimrek gaas 60 bij 250 cm
Klimrek gaas 60 bij 250 cm

Dit gaas op rol van 50 bij 250 cm is ideaal om te gebruiken voor een klimrek in de moestuin. Je kunt het gaas het beste bevestigen tussen houten latten, en daarmee bijvoorbeeld aan een moestuinbak vastmaken. Zo ontstaat een sterke constructie waar je volop komkommers, boontjes of andere klimmende groenten in kunt verbouwen.

De vierkante openingen van dit klimrek gaas zijn 13 bij 13 cm, waardoor je ook je hand er nog door kunt halen om groenten die aan de andere kant van het rek groeien te oogsten.

Dit klimrek gaas is verkrijgbaar bij bol.com.

Geef een reactie