Een muurkas kopen: wat zijn de beste muurkassen?

Je bekijkt nu Een muurkas kopen: wat zijn de beste muurkassen?
Muurkas overzicht

Een muurkas is een ideale vorm van een tuinkas wanneer je een kleine tuin hebt in bijvoorbeeld de stad of niet genoeg ruimte hebt voor een normale tuinkas. Praktisch gezien heeft een muurkas dezelfde eigenschappen als een normale tuinkas. Maar dan is het eigenlijk een halve kas die tegen de muur aan bevestigd is. Alle voordelen van een tuinkas in een compacter oppervlak.

En daar komt nog bovenop dat een muurkas sneller opwarmt wanneer deze in de zon staat dan een normale kas. De muur op de achtergrond houdt de warmte beter vast, waardoor je al vroeg in het voorjaar groenten kunt verbouwen. Plus een muurkas is lekker stevig, doordat deze verankerd zit aan de muur. Wat vaak bij goedekope kleine kassen wel anders is wanner we spreken over stevigheid.

In dit artikel geef ik je inspiratie door een aantal goede muurkassen op rij te zetten. Dat gaat om muurkassen van polycarbonaat en glas.

Een muurkas van polycarbonaat

Polycarbonaat wordt door veel mensen niet gezien als een echte kas. Terwijl polycarbonaat juist heel veel voordelen met zich meebrengt. Allereerst is polycarbonaat natuurlijk veiliger dan glas, hoewel veiligheidsglas wat we tegenwoordig kennen ook geen gevaar met zich mee brengt. Daarnaast is polycarbonaat warmer doordat het beter isoleert. Eigenlijk zijn het luchtkanaalplanten die goed isoleren en daardoor de warmte beter in de muurkas houden. Als laatste hebben polycarbonaat muurkassen het voordeel dat je ze in de zomer niet hoeft in te witten of af te dekken om zonlicht tegen te houden. Polycarbonaat laat net wat minder licht door, waardoor je planten niet kunnen verbranden.

Een muurkas van glas

Het voordeel van een muurkas met glas erin is dat het mooier in de tuin staat dan een muurkas van polycarbonaat. Glas is helder waardoor je er beter doorheen kijkt en wanneer het om een mooi frame gaat de muurkas op die manier een sierobject in de tuin kan worden. Glas is daarnaast zwaarder en maakt de kas daardoor steviger. Tegenwoordig is er veiligheidsglas wat tot wel 7 keer steker is dan tuindersglas, daarnaast valt het uiteen in duizenden stukjes wanneer het breekt zonder dat er scherpe randen aan zitten.

De beste muurkassen van polycarbonaat en glas

Wij hebben ons best gedaan om een aantal goede polycarbonaat muurkassen en glazen muurkassen op een rij te zetten. We hebben ze in onze voorkeursvolgorde gezet van goed naar minder goed.

  1. Muurkas Supreme Wallgarden
  2. Royal Well muurkas Wall Garden 62
  3. Royal Well muurkas Mini 3

1. Muurkas Supreme Wallgarden

De Supreme Wallgarden heeft een aluminium frame wat wanneer bevestigd tegen de muur aan een ontzettend sterk geheel vormt. De reden waarom deze muurkas op één staat is dat het kwalitatief een zeer goede muurkas is in goed afgewerkt groen gecoat aluminium en de fundering direct is inbegrepen. Het is daarnaast een mooie sierlijke muurkas die goed in de tuin zal passen. De leverancier geeft natuurlijk ook niet voor niet 10 jaar garantie op deze muurkas.

Muurkas Royal Well Supreme
Muurkas Royal Well Supreme

De muurkas is mooi compleet met een goede stalen fundering, een dakraam die op verschillende standen gezet kan worden, een inbegrepen aluminium schap en vier legborden waarop je plantjes kunt opkweken of potten kunt plaatsen.

Afmetingen
Oppervlakte 1,37 m2
Breedte 193 cm
Lengte 71 cm
goothoogte 124 cm
nokhoogte 195 cm
Deuropening 168 bij 63 cm

Muurkas Supreme Wallgarden is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Royal Well muurkas Wall Garden 62 veiligheidsglas

Royal Well is een bekend merk wat diverse modellen kassen in omloop heeft. De Wall Garden modellen vormen een serie muurkassen in diverse formaten. Een wat groter exemplaar is de Royal Well Wall Garden 62, voorzien van veiligheidsglas van 3mm. Alle muurkassen van dit merk zijn opgebouwd uit een aluminium profiel en zijn oersterk wanneer bevestigd tegen de muur aan. Zeker de modellen met veiligheidsglas zijn sterk, doordat glas zwaarder is en het gehele frame extra stevigheid doet aanbrengen.

Muurkas Royal Well 62
Muurkas Royal Well 62

Ik raad je ontzettend aan om ook de bijpassende fundering mee te bestellen. Dat zorgt ervoor dat de kas een veel sterker geheel wordt en dat je er uiteindelijk ook langer plezier van zult hebben. De fundering vormt direct een mooie basis die je verder aan je muur kunt bevestigen, de kas staat daardoor gelijk stevig en uitgelijnd.

Afmetingen
Oppervlakte 1,30 m2
Breedte 194 cm
Lengte 69 cm
goothoogte 153 cm
nokhoogte 182 cm
Deuropening 149 bij 62 cm

Muurkas Royal Well 62 is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Royal Well muurkas Mini 3 polycarbonaat 4mm

Een goedkoper alternatief voor een glazen muurkas van Royal Well is deze Royal Well Mini 3 van polycarbonaat. Polycarbonaat heeft eigenlijk best veel voordelen, het isoleert beter en daardoor warmt de muurkas sneller op en het laat minder licht door waardoor planten minder snel zullen verschroeien. Deze muurkas bestaat uit een aluminium frame met de fundering is niet inbegrepen. Deze is los te bestellen, de Royal Well Fundering Mini Wall 3.

Muurkas Royal Well Mini 3
Muurkas Royal Well Mini 3

Afmetingen
Oppervlakte 1,27 m2
Breedte 192 cm
Lengte 66 cm
goothoogte 140 cm
nokhoogte 196 cm
Deuropening 138 bij 60 cm

Muurkas Royal Well Mini 3 is verkrijgbaar bij bol.com.

De losse fundering voor Royal Well Mini 3 is verkrijgbaar bij bol.com.

Heb jij zelf een muurkas in bezit?

Heb je al een kleine of grote muurkas in bezit en ben je daar tevreden over? Deel dan gerust jouw ervaring met jouw muurkas in onderstaande reacties. Zo hebben andere mensen er ook wat aan! Wij hebben onze poging gedaan om wat ons betreft interessante muurkassen op een rij voor jou neer te zetten. Natuurlijk zijn er nog veel meer varianten verkrijgbaar.

Geef een reactie