Leukste moestuin gereedschap set en beginnersets (2023)

Je bekijkt nu Leukste moestuin gereedschap set en beginnersets (2023)
Leuke moestuin gereedschap set

Wat zijn de leukste en handigste moestuin gereedschap sets en beginnersets om in de moestuin te gebruiken? Want zonder gereedschap in de moestuin kun je niet veel. Het is echt de basis voorbereiding die je nodig hebt om succesvol in de moestuin te zijn. Zonder gereedschap kun je de grond haast niet bewerken en prepareren om er in te zaaien, heb je geen tools om makkelijk groenteplanten uit te planten, enzovoorts.

In dit artikel geven we jou inspiratie voor vijf leuke moestuin gereedschap sets die voor iedere moestuinier toegepast kunnen worden. Of je nu net begint, of het gaat om een mini moestuin op het balkon of dat je het net wat grootser aanpakt met een stuk moestuin in de tuin of een volkstuintje, deze moestuin gereedschap sets zijn voor iedere handig.

De leukste moestuin gereedschap sets

Volgens ons zijn dit op dit moment de leukste moestuin gereedschap sets die je kunt aankopen. Natuurlijk is dit onze eigen mening. Maar wij weten gelukkig wel wat een moestuinier gelukkig maakt, gezien we zelf praktijkbeoefenaars zijn. Zo weet je zeker dat je hier iemand (of jezelf) ook echt blij mee maakt.

 1. Gardena City Gardening Balkonset
 2. Gardena Startkit tuingereedschap vierdelig
 3. Buxibo Tuinierset 10 delig in koffer
 4. Orange85 tuingereedschap set van 4
 5. Prima Garden tuingereedschap set 5-delig

1. Gardena City Gardening Balkonset

Gardena City Gardening balkonset
Gardena City Gardening balkonset

De Gardena City Gardening Balkonset is een heel leuk moestuin gereedschap set voor de beginnende moestuinier met een kleine moestuin of een aantal kweekbakken of potten. De set bevat kleine gereedschapsstukken die ideaal gebruikt kunnen worden. Een klein harkje wat perfect is om in een moestuinbak, pot of bloempak de bovenste laag grond door te woelen. Bijvoorbeeld om organische mest in te werken voor het zaaien. Een klein schepje om makkelijk planten te verpotten. Een kwalitatieve snoeischaar van Gardena geschikt voor het knippen van dunne takken, bloemen en het oogsten van groenten.

Dat alles zit in een handige kunststof opbergbox die opgehangen kan worden in de tuin of aan het balkon. De klep van het opbergsysteem dient ook direct als het blik wat gebruikt kan worden in combinatie met de handveger. Een erg leuk bedacht systeem voor een schappelijke prijs met bruikbaar gereedschap.

Wat zit er in de Gardena City Gardening Balkonset?

 • Opbergbox waarvan het deksel te gebruiken is als blik (in combinatie met de handveger)
 • Schepje
 • Harkje
 • Handveger
 • Allesknipper snoeischaar

De Gardena City Gardening set is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Gardena Startkit tuingereedschap vierdelig

Gardena StartKit tuingereedschap vierdelig
Gardena StartKit tuingereedschap vierdelig

In de Gardena Basic Set hand tuingereedschap ook wel bekend als de Gardena Startkit tuingereedschap zit alles wat je nodig hebt om te beginnen met moestuinieren. Buiten de zaden en groentenplanten dan natuurlijk. De set bestaat uit het bekende Gardena plantenschepje om gemakkelijk planten mee te verpotten, een onkruidstekker, een goede Gardena snoeischaar en een paar handschoenen die ideaal zijn om grond mee te bewerken.

Dit kleine en betaalbare setje tuingereedschap voor de moestuin is een hoogwaardig pakket met kwalitatieve artikelen. Je krijgt dan ook maar liefst 25 jaar garantie op deze attributen.

Wat zit er in de Gardena Startkit tuingereedschap vierdelig?

 • De Gardena Classic Volume schep
 • Gardena onkruidsteker
 • De bekende Gardena Classic snoeischaar
 • Een paar handschoenen

De Gardena Startkit tuingereedschap vierdelig is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Buxibo Tuinierset 10 delig in koffer

Buxibo Tuinierset 10 delig in koffer
Buxibo Tuinierset 10 delig in koffer

Deze hele complete koffer met moestuin gereedschap is een heel mooi cadeau voor een moestuin liefhebber. Deze mooie set bestaat uit 10 verschillende soorten moestuin en tuin gereedschap wat je veelvuldig zal kunnen toepassen. Het is alleen geen bekend merk, maar dat is nu juist het mooie van deze set. Daardoor is deze set goed betaalbaar met mooi uit staal vervaardigd gereedschap.

In deze set zit basis gereedschap wat je in de moestuin vaak zult gebruiken. Een tuinharkje is makkelijk om te gebruiken om de bovenste laag grond los te werken, er organische meststoffen door te mengen en de grond klaar te maken om in te zaaien. Verder zitten er verschillende maten tuinschepjes en precisie schepjes in om makkelijk te verpotten of te planten maar ook handige tools zoals een heggeschaar, voegenkrabber en grasschaar.

Wat zit er in de Buxibo Tunierset 10 delig in koffer?

 • Tuinharkje
 • Twee maten tuinschepjes
 • Drie verschillende maten precisie schepjes
 • Heggeschaar
 • Voegenkrabber
 • Grasschaar
 • Plantensproeier
 • Een handige opbergkoffer om al het gereedschap in te plaatsen

De Buxibo Tuinierset 10 delig in koffer is verkrijgbaar bij bol.com.

4. Orange85 tuingereedschap set van 4

Orange85 tuingereedschap set van 4
Orange85 tuingereedschap set van 4

Een mooi vormgegeven moestuin gereedschap set van 4 veelgebruikte artikelen. Vooral het harkje, tuinschep en het tuinvorkje zal je veelvuldig gebruiken, dat maakt deze set een mooie, betaalbare en praktische set voor moestuiniers.

Het moestuin gereedschap in deze set is mooi vormgegeven en het houten handvat is middenin voorzien van een mooie groene bekleding. Het tuingereedschap ziet er net wat chiquer uit dan het andere gereedschap in deze lijst. Dat maakt deze set, ook mede door de mooie matte verpakking waar het in zit, extra leuk om te gebruiken als een cadeau. Maar ook natuurlijk voor eigen gebruik is dit een hele mooie set. Vooral wanneer je veel werk met moestuinbakken en potten is dit een ideale set.

Wat zit er in deze Orange85 tuingereedschap set van 4?

 • Harkje
 • Tuinschepje
 • Tuinvorkje
 • Onkruidsteker

De Orange85 tuingereedschap set van 4 is verkrijgbaar bij bol.com.

5. Prima Garden tuingereedschap set 5-delig

Prima Garden tuingereedschap set van 5
Prima Garden tuingereedschap set van 5

Een complete set met moestuingereedschap bestaande uit 5 veelgebruikte artikelen. Een snoeischaar, dubbele hak, handhark, tuinschepje en dat alles in een stevige draagtas met vakken voor ieder van de gereedschappen. Handig om in zijn geheel mee te nemen naar de moestuin.

Het gereedschap is gemaakt van corrosiebestendig roestvrij staal waardoor het duurzaam is en lang mee gaat. De handvaten zijn van kunststof en liggen goed in de hand, bij de hak is zelfs een stopper aanwezig waardoor je niet uit kunt schieten met je hand en goede grip hebt. Een mooie complete set waarmee je alle basis gereedschappen voor de moestuin bezit.

Wat zit er in de Prima Garden tuingereedschap set 5-delig?

 • Snoeischaar
 • Harkje
 • Tuinschepje
 • Dubbele hak voor grondbewerking
 • Handige draagtas met vakken

De Prima Garden tuingereedschap set 5-delig is verkrijgbaar bij bol.com.

Geef een reactie