Groenten zaaien in november: deze groenten zijn in november te zaaien en kweken

Je bekijkt nu Groenten zaaien in november: deze groenten zijn in november te zaaien en kweken
Zaaien in november

In november zijn de dagen ontzettend kort, plus de temperaturen zijn erg laag. Het is een lastige periode om nu te zaaien. Heel veel opties heb je dan ook eigenlijk niet. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik in november eigenlijk nooit wat zaai. Plus daar is minder tijd voor, puur doordat de dagen zo kort aanvoelen.

Toch zijn er wel mogelijkheden om in november toch nog wat te zaaien of planten in je moestuin. Ik laat in onderstaande overzicht zien wat je eventueel nog zou kunnen zaaien in de maand november.

Mocht jij zelf nog wel zaaien in november, ben ik reuze benieuwd wat je dan zaait. Wie weet zit er nog wel wat leuks bij wat ik ook zelf nog eens zou kunnen proberen. Laat het me dan graag weten in onderstaande reacties, wie weet hebben dan anderen er ook nog wat aan!

Welke groenten zaai ik zelf in november?

Ik gaf al toe dat ik in november eigenlijk niet zoveel meer zaai. Het is voor mij wachten op januari, eind januari start ik namelijk weer met pepers en paprika’s. Tot die tijd is het voor mij vooral afzien omdat er gewoon niet zoveel meer te doen is in de moestuin.

Wat ik dan wel doe in november is vaak het een en ander opruimen. Ik kweek veel in de kas in potten, denk dan bijvoorbeeld aan paprika, tomaat, aubergine en pepers. Ook courgette plant ik vaak uit in potten, maar dan gewoon in de buitenlucht.

Ik probeer te voorkomen dat ik in dezelfde potten weer dezelfde groenten kweek. Ik schud dan ook alle potten waar dezelfde planten in hebben gestaan leeg en bewaar die grond. Ik verreik die alvast met mestkorrels voor het komende seizoen. Volgend jaar zorg ik er ervoor dat ik de grond roteer, ik plaats dus niet weer tomaten in de grond waar dit seizoen tomaten in hebben gestaan.

Welke groenten kun je zaaien in november?

Ik gaf reeds aan dat er niet zoveel meer te zaaien is in november. Toch kun je nog wel proberen om Winterpostelein te zaaien en te kweken. Winterpostelein doet het namelijk heel goed bij lage temperaturen en ook nog steeds wanneer de dagen korter zijn. Het is wel belangrijk dat het niet vriest, want dan zullen de zaden waarschijnlijk niet kiemen.

Bladgewassen

Winterpostelein: in november is winterpostelein nog wel een optie mits dat in de kas is. Ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd, maar nog steeds zouden de zaden moeten kiemen zolang het niet vriest. Heb je geen kas of koude bak, dan is dit geen optie.

Geef een reactie